Η Autotech σχεδιάζει και παράγει προϊόντα αυτοματισμού για τηλεχειρισμό και τηλε-έλεχγο. Ειδικότερα, αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα ασύρματου τηλεχειρισμού, συστήματα τηλεματικής, διαχείρισης στόλου οχημάτων, έξυπνα συστήματα φωτισμού, αυτοματισμούς για γκαραζόπορτες, αυτοματισμούς για ρολά οικιακής και βιομηχανικής χρήσης, αισθητήρια κ.α.

Από την ίδρυση της το 1984, η Autotech έχει μια αδιάκοπα ανοδική πορεία στον χώρο της ανάπτυξης και παραγωγής βιομηχανικών και οικιακών αυτοματισμών υψηλής τεχνολογίας

Είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις συστημάτων τηλεχειρισμού στην Ελλάδα με προϊόντα και εφαρμογές που διακρίνονται για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Τα προϊόντα της έχουν εδραιωθεί ως κορυφαία στην αγορά, τόσο από λειτουργικής όσο και από ποιοτικής άποψης και εξάγονται συστηματικά σε περισσότερες από 20 χώρες: στην Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, Ρουμανία), στις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κίνα και αλλού.

Η Autotech διαθέτει άρτιες υποδομές στις οποίες λειτουργεί ένα ακούραστο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης καθώς και μια ολοκληρωμένη κάθετη γραμμή παραγωγής που στελεχώνονται από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό. Υψηλή τεχνογνωσία σε συνδυασμό με εξοπλισμό και όργανα υψηλής τεχνολογίας, συμβάλλουν στη διαρκή ανάπτυξη νέων προϊόντων και εφαρμογών καθώς και στη συνεχή εξέλιξη των υπαρχόντων προϊόντων.

Με συνεχή έρευνα στις νέες τεχνολογίες, καθοδηγούμενη από τις απαιτήσεις και τις τάσεις της αγοράς, σχεδιάζει σύγχρονα αξιόπιστα τεχνολογικά προϊόντα απολύτως προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών της. 

Τα προϊόντα της Autotech είναι Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, πιστοποιημένα σύμφωνα με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ο ποιοτικός και λειτουργικός έλεγχος των προϊόντων γίνεται σε καθένα προϊόν ξεχωριστά, κι όχι δειγματοληπτικά.

Η Autotech εγγυάται για την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων της.

1984: Ίδρυση της εταιρείας Autotech στο Αιγάλεω με αντικείμενο την ανάπτυξη και κατασκευή οργάνων εξοικονόμησης ενέργειας για συστήματα θέρμανσης, καθώς και παραγωγή άλλων συστημάτων αυτοματισμού.

1986: Ανάπτυξη συστημάτων αυτοματισμού για μονάδες επεξεργασίας καπνών.

1987: Εξαγωγές των συστημάτων που παράγει η εταιρεία στην Ιταλία.

1990: Ανάπτυξη συστημάτων ελέγχου για μηχανήματα κλιματισμού.

1991: Εξαγωγές προϊόντων της Autotech στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

1998: Ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων τηλεχειρισμού.

2000: Μετακίνηση της Autotech σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και δυνατότητα παραγωγής πλακετών τεχνολογίας SMD με εξοπλισμό pick and place.

2003: Ανάπτυξη προϊόντων τηλεματικής (IRIDA) για τηλε-διαχείριση συσκευών μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

2005: Ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης στόλου οχημάτων Easy Fleet και των Vehicle trackers (VLUs)

2007: Μετακίνηση της Autotech σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Περιστέρι, με αύξηση του δυναμικού παραγωγής και στελέχωση του R&D με νέο δυναμικό. Λήψη πιστοποίησης ISO 9001:2000

2008: Επένδυση σε ρομποτική τεχνολογία pick and place δυναμικότητας παραγωγής 20.000 εξαρτημάτων την ώρα. Σχεδίαση και παραγωγή προϊόντων φωτισμού τεχνολογίας LED.

2009: Μεγάλο ποσοστό της παραγωγής εξάγεται σταθερά σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Σχεδίαση και υλοποίηση φορέσιμου καρδιογράφου και άλλων προϊόντων wearables.

2012: Συμμετοχή σε έκθεση στην Γερμανία και παρουσίαση των προϊόντων στο Ευρωπαϊκό κοινό.

2014: Λήψη πιστοποίησης ISO 14001:2000

2017: Μετακίνηση της εταιρείας σε μεγαλύτερες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Περιστέρι, καθώς και επένδυση σε δυναμικό και προηγμένο εξοπλισμό σχεδίασης και παραγωγής.

2018: Σχεδίαση και παραγωγή συστημάτων IoT (Internet of Things)

H Autotech σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο απαρτίζεται από τα εξής τμήματα:

Διοίκηση

– Τμήμα Οικονομικού
– Τμήμα Μάρκετινγκ και Πωλήσεων
– Τμήμα Προσωπικού
– Τμήμα Παραγωγής
– Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης
– Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης

Η Autotech στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που αποτελείται από μηχανικούς και τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων με άριστο γνωστικό υπόβαθρο και πολυετή εργασιακή εμπειρία.

Οι ειδικότητες του προσωπικού καλύπτουν πλήρως το φάσμα των απαιτήσεων των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η Autotech στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων με έδρα το Περιστέρι. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον δήμο Περιστερίου (πλησίον του οδικού άξονα του Κηφισού).
Διαθέτει κάθετη αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος καλύπτει όλες τις ανάγκες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων με τεχνολογία αιχμής. Οι υποδομές της Autotech διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων σε κάθε στάδιο της παραγωγής.

Επιπλέον, η Autotech παρέχει όλες τις διευκολύνσεις συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης και εξυπηρέτησης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η Autotech είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 & ISO 14001 από τον διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης TUV Austria, αποδεικνύοντας την δέσμευσή της για ποιότητα και ικανοποίηση των πελατών της, καθώς και την επιθυμία της για συνεχή αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Η Autotech συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικούς και άλλους οργανισμούς της πολιτείας, εκπονώντας μελέτες και έρευνες σχετικά με την αξιοποίηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε διάφορους τομείς της κοινωνίας και της ανθρώπινης δραστηριότητας όπως η Υγεία, η Άμυνα, οι Συγκοινωνίες, το Περιβάλλον, ο Αθλητισμός κ.α. Αναφέρονται ενδεικτικά σημαντικές συνεργασίες με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το ΑΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ξάνθης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κ.α.

Ανά τακτά διαστήματα, το προσωπικό της Autotech συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε τεχνολογίες αιχμής, καινοτόμα υλικά και εξαρτήματα. Η Autotech διοργανώνει επίσης η ίδια, προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού της αλλά και των τεχνικών και συνεργατών της επάνω στα νέα προϊόντα και τις εφαρμογές που αναπτύσσει.

Η Autotech απασχολεί συστηματικά τελειόφοιτους μηχανικούς για την πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης.

Η εταιρεία Autotech εφαρμόζει ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα προϊόντα της ένα προς ένα και όχι δειγματοληπτικά. Λειτουργεί με πλήρη περιβαλλοντική συνείδηση εφαρμόζοντας πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και πολιτική απόλυτης ικανοποίησης και υποστήριξης των πελατών της.

Λειτουργεί με αμόλυβδη τεχνολογία συγκολλήσεων, ενεργειακά αποδοτικές υποδομές, αυτοματισμούς εξοικονόμησης ενέργειας.